Sosyal Medya

Güncel

Obama’dan manidar Türkiye yorumu

Almanya’nın Krün kentinde düzenlenen G-7 toplantısı sonrasında bugün bir basın toplantısı düzenleyen ABD Başkanı Barack Obama, dün düzenlenen genel seçimlerin ardından ilk kez Türkiye ile ilgili bir yorum yaptı.



IŞİD'in Irak'taki Ramadi kentini ele geçirmesiyle ilgili olarak bu örgüte karşı daha neler yapılabileceÄŸiyle alakalı bir soruya yanıt veren Obama Türkiye'yi de eleÅŸtirdi.

Binlerce yabancı savaÅŸçının Türkiye sınırından önce Suriye'ye daha sonra da Irak'a geçerek IŞİD'e güç saÄŸladığını söyleyen Obama, "Tüm bu geçiÅŸ yapan savaÅŸçıların hepsini engellemek mümkün deÄŸil fakat eÄŸer daha iyi iÅŸbirliÄŸi, daha iyi koordinasyon, daha iyi istihbarat sahibi olursak büyük ölçüde önlenebilir. EÄŸer Türkiye-Suriye sınırında ne olduÄŸunu daha etkili bir ÅŸekilde takip edebilirsek bu olabilir. Bu alan bizim Türk otoriteler ile daha derin bir iÅŸbirliÄŸi aradığımız bir alan. Onlar da bunu bir problem olarak görüyor. Fakat bunun için gerekli tüm kapasitelerini artırmadılar. Bu bizim daha fazla zaman harcamamız gereken bir alan. EÄŸer bu yabancı savaÅŸçı akınını biraz kesebilirsek, Irak'ta IŞİD ile mücadele daha kolay olur. Aksi takdirde uzun vadede kendilerini yenilerler." dedi.

DAVUTOÄžLU'NU HALA ARAMADI

ABD BaÅŸkanı Barack Obama adet olduÄŸu üzere, Türkiye'de seçimlerde birinci parti olarak çıkan AK Parti lideri ve BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu'nu halen aramazken, Türkiye'yi ilk kez Suriyeli savaÅŸçılar konusunda eleÅŸtirerek beklenmedik bir adım atmış oldu.

Türkiye'deki seçimlerle ilgili ÅŸu ana dek tek açıklama ABD DışiÅŸleri Bakanlığı sözcüsü John Kirby'den geldi. Kirby, ABD'li Wall Street Journal
gazetesine yaptığı açıklamada Türkiye ile sıkı politik, ekonomik ve güvenlik iÅŸbirliÄŸini devam ettireceklerini söyledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.